Creditti Scoren

Her kan du læse mere om Creditti Scoren, hvad den betyder og hvorfor det er så vigtigt at have en god kreditvurdering.

Hvorfor er det vigtigt at have en god Creditti Score?

Det er en fordel at kende sin Creditti Score, da den giver dig en idé om, hvorvidt du anses som kreditværdig eller ej. Med andre ord fortæller den dig noget om, hvor sandsynligt det er for dig at blive godkendt til en kredit såsom et lån, kreditkort, osv.

Din Creditti Score er et tal (mellem 0 og 433) designet med det formål at give dig et estimat på, hvor kreditværdig du er. Man kan sige, at tallet repræsenterer sandsynligheden for, hvorvidt du kan betale dine regninger til tiden eller ej.

En højere Creditti Score indikerer, at din økonomi ser fornuftig ud og at du kan betragtes som kreditværdig. Ved at udregne din Creditti Score vil du dermed få et estimat på, hvordan potentielle låneudbydere og kreditorer vil vurdere dig ift. at give dig en kredit såsom et lån eller et kreditkort.

Der findes mange forskellige scoringsmodeller og nogle benytter sig også af andet data til udregningen Det betyder altså, at du ikke kun har én kreditscore, og du kan forvente, at hver enkelt långiver og kreditor vil vurdere dig ud fra deres egen scoringsmodel.

Hvordan udregner vi din Creditti Score?

Din Creditti Score udregnes på baggrund af en lang række faktorer og oplysninger om dig og din økonomi, som alle vægtes forskelligt. Det er dermed et større og kompliceret regnestykke, hvor vi ved hjælp af avanceret statistisk analyse kan udregne, hvor sandsynligt det er, at du kan få en låneansøgning godkendt.

Summen af det hele udmunder sig i en konkret og personlig Creditti Score, du kan bruge som pejlemærke på, hvor kreditværdig du anses i långivernes og kreditorernes øjne.

Afhængigt af størrelsen på din Creditti Score vil du herefter få en karakter, der går fra A – F. Den højest mulige Creditti Score vil give dig karakteren ”A”, mens en lavere score vil give dig karakteren ”F”. Det betyder, at hvis du anses som værende meget kreditværdig, vil din Creditti Score være høj, hvormed du vil få en ”A” karakter. Modsat vil en lav Creditti Score resultere i karakteren ”F” og en umiddelbar vurdering som kredituværdig.

Creditti Scoren udregnes altså ud fra den information, vi modtager fra dig om din finansielle situation. Herefter sammenholdes de informationer vores allerede eksisterende data om tusindvis af andres finansielle situation.

Hvad vil det sige at være kreditværdig?

Kreditværdighed er kort fortalt en persons evne til at tilbagebetale et lån. Du kan derfor betegnes som kreditværdig, hvis banken (eller andre kreditorer) vurderer, at du har en god økonomi, og at de derfor godt tør låne dig penge. Du har således en god mulighed for at optage et lån og på anden måde låne kredit.

Derimod bliver du af banken betegnet som ikke-kreditværdig, hvis du har en stor gæld, som du ikke tilbagebetaler på. Det samme gælder, hvis du er registreret som dårlig betaler eller har betalingsanmærkninger. Her vil du ofte blive afvist, når du ansøger om et lån hos banken eller andre långivere.

Hvordan får jeg en god Creditti Score?

Overordnet er der tre ting, du kan gøre for at forbedre din Creditti Score:

  • Få nedbragt din gæld
  • Spar penge, hvor det er muligt
  • Skab dig selv en høj og stabil indtægt

Hvis du har gæld, bør du først og fremmest sørge for at få den tilbagebetalt hurtigst muligt. Hvis du derimod ikke skylder nogen penge væk, men stadig har en lav eller middelmådig Creditti Score, skal du i stedet fokusere på at øge din indtægt.  En lav indtægt gør det nemlig sværere for långivere og kreditorer at have tillid til, at du kan betale et eventuelt lån tilbage. Du kan blandt andet øge din indtægt ved at arbejde mere og investere i virksomheder, ejendomme osv.

Hvordan påvirker min kreditværdighed min økonomi?

Din kreditværdighed har stor betydning for de økonomiske beslutninger, du træffer i dit liv. Når du for eksempel skal ud at købe dit første hus, vil det være nødvendigt med en god kreditværdighed for at få lov til at låne pengene. Det samme gælder, når du skal ud at købe din første bil. En dårlig kreditværdighed kan med andre ord være en stor hindring, når du skal anskaffe dig betydningsfulde ting.

Sørg derfor for, så tidligt som muligt at tænke over, hvordan du kan skabe dig selv en god kreditværdighed. En god kreditværdighed hos banken vil nemlig ikke kun betyde, at du kan få lov til at optage et lån. Det vil som regel også betyde, at du kan få lånet til en mere favorabel rente og bedre vilkår generelt set.

Ansvarsfraskrivelse

Creditti Scoren giver dig et vejledende svar på din sandsynlighed for at blive vurderet som værende kreditværdig, men den skal bruges med forbehold. Flere faktorer end adspurgt bruges i långivernes og kreditorernes evaluering af din finansielle situation.

Alle anbefalinger og beregninger som indhentes fra Creditti bør altid benyttes med forbehold og udelukkende anses som retningslinjer, hvilket skyldes følgende:

  1. For det første grundet at de faktorer, vi bruger til at beregne din Creditti Score, baserer sig på forslag og data fra forskellige offentlige institutioner, brokers og banker. Andre institutioner, brokers og banker benytter sig af andre faktorer i deres vurderinger. Det betyder med andre ord, at Credittis anbefalinger derfor ikke er hverken universelle eller definitive.
  2. For det andet grundet at vores anbefalinger udelukkende er baseret på den information, du oplyser os. Vi er derfor afhængige af at dine udfyldte informationer er korrekte og fyldestgørende. Noget information er vigtigere og vægtes tungere end andet. Dette inkluderer eksempelvis; eksisterende gæld, betalingsaftaler, betalingsanmærkninger, indkomst, udgifter, alder, etc.

Creditti fraskriver sig ethvert ansvar for direkte eller indirekte tab, skader, skuffelser eller ulemper som skyldes beregningen af din Creditti Score.
Creditti fraskriver sig ethvert ansvar for fejl, udeladelser og mangelfulde opdateringer, der måtte være i informationer og beregningen i din Creditti Score. Creditti giver ingen garanti for rettigheden eller fuldstændigheden af hjemmesidens indhold. Det indebærer både oplysninger der er indeholdt på denne hjemme, men også hjemmesider, hvortil der henvises eller linkes til fra Creditti.dk.